Kinesio Taping

Wat is Kinesio Taping?

Kinesiotape is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag. Doordat de tape dezelfde eigenschappen heeft als de huid, op het gebied van elasticiteit en dikte, past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. De tape blijft 5 tot 7 dagen zitten en is waterbestendig. Kinesiotape kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. Het Medical Tapen is een goede aanvulling op de totale behandeling van een zorgprofessional. De kinesiotape kan worden ingezet gedurende het gehele genezingsproces.

 Met welke klachten kunt u gebruik maken van Kinesio Taping? 

Kinesiotape kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. 

KinesioTape wordt in de praktijk vaak gebruikt om het onderstaande te bereiken:

  • Vermindering van de pijn
  • Vermindering van de zwelling
  • Verbetering van de houding
  • Verbetering van de functie
  • Snellere terugkeer naar sport of activiteit
  • Verbetering van de (sport)prestaties

Door de tape op de juiste wijze is aan te brengen leidt dit tot verschillende positieve veranderingen, waaronder vermindering van pijn, verbetering van functie, verbetering van de kracht en het spieruithoudingsvermogen.

De behandeling

De medical tape wordt 2x aangebracht en blijft ongeveer een week zitten. In de meeste gevallen merkt u na een week direct al een duidelijke afname van uw klachten. De tape bevat geen medicatie. Door de tape met een specifieke techniek aan te brengen, ontstaat prikkeling van het huidgebied waarover de tape is aangelegd. Dit oefent invloed uit op de segmentale relaties binnen het lichaam. Het tapen van een bepaald huidgebied zorgt voor een impuls naar het ruggenmerg, die via de bijbehorende zenuwvezels worden doorgeschakeld naar de organen (bijv. longen, bronchiën, etc), die via dat segment worden beïnvloed.